5 d’octubre del 2011

278

Demanava l'amat a les gents si havien vist son amic, e ells demanaren-li les calitats de son amic; e l'amat dix que son amic era ardit, temerós, ric e pobre, alegre, trist, consirós, e llanguia tots jorns per sa amor.

2 comentaris:

  1. Déu demana a la gent si han trobat el seu amic(l'home), ells li demanen quines qualitats té i Déu respon el perfil del seu amic, és a dir, de l'home que busca: un home integral, (pobre-ric,alegre-trist...) però que sigui espiritual (contemplatiu:consirós) i al mateix temps, incondicional al seu amor, fidel que llangueixi pel seu amor.
    RECURSOS: ENUMERACIÓ-ANTÍTESI (faltaria comentar-los) 1r C de BTX.

    ResponElimina
  2. (Déu = Amat / Home = Amic --> metáfores) Crec que Déu, al moment d'explicar a la gent tal i com és el seu amic (referint-se a l'home, però en la societat en general), "diu", o, vol, que el seu amic, l'home, és tot, perquè, al referir-se a la societat, TOTS som diferents i amb la mateixa personalitat, però tenim una cosa en comú, que TOTS lluitem (o hem de lluitar) per amor... Déu vol que siguem feliços al estar amb la persona que verdaderament estimem (sé feliços, a més a més, amb ell).

    Poder sé feliç amb un món de desigualtat.

    (Perdó per les faltes).

    Miquel, alumne de 1r C BTX St. Miquel.

    ResponElimina