10 d’octubre del 2011

283

- Digues, foll: què és pecat? 
Respòs: 
- Entenció girada e enversada contra la final entenció e raó per què mon amat ha creades totes coses.

5 comentaris:

  1. Demanen que és fer el pecat, i amic (l'home) respon: El pecat és anar en contra de la raó per la qual Déu(amat)ha creat totes les coses.
    Es tracta d'una metàfora per dir que el pecat és fer el mal.

    Manel Saló 1rC Batxillerat

    ResponElimina
  2. Aquest versicle tracta sobre el bé i el mal, perquè li demanen a l'amic (= Home -> metàfora) què és el pecat; qual cosa l'amic respon que el pecat és el fet de no creure amat (= Deú -> una altre metàfora); o sigui, que en aquest versicle, a més a més d'haver metàfores, es veu clarament la metàfora feudal, on l'home creu plenament amb Déu, l'estima i l'adora, i no el vol perdre i no el vol fallar.

    Miquel Casacuberta 1C BATXILLERAT SANT MIQUEL

    ResponElimina
  3. Li demanen al foll què és el pecat (L'expressió foll fa referència a l'amic, ja que a vegades el foll-el que actua diferents als altres- és el que diu les coses amb més sentit),i aquest respon que és oposar-se a tot allò que Déu, a la seva manera, ha creat. És a dir malmetre l'obra de Déu, interferir negativament en aquesta.

    Roger Solé, 1c Batxillerat, Sant Miquel.

    ResponElimina
  4. L'estructura del text és dialogada, i parla una veu anònima amb una altre que representa el foll. La veu anònima li pregunta que, què és el pecat per ell, i aquest el respon dient-li que és la intenció de anar contra la moral, en la que Déu estava molt present, i també va en contra del món que aquest havia creat. (Es pot veure la importància que tenia la presència de Déu en el seu pensament).

    Ferran Carrasquer, 1b Batxillerat

    ResponElimina
  5. Està molt bé la interpretació de la follia, entesa com a clarividència. Al llarg de la història de la literatura, podem trobar, el boig i la bogeria com l'autèntica lucidesa.

    ResponElimina